NATO upozorava: ISIS će napasti hemijskim oružjem!

Izvor: Mondo, 20.Apr.2016, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO upozorava: ISIS će napasti hemijskim oružjem!

"Islamska država" planira napade biološkim i nuklearnim oružjem u Evropi, upozoravaju funkcioneri NATO i EU, prenose britanski mediji.

Foto: Screenshot

Postoji "opravdana zabrinutost" da ova teroristička grupa pokušava da nabavi supstance koje bi se mogle upotrebiti za pravljenje biološkog, hemijskog i radiološkog oružja, navode mediji.

Zamenik šefa za protivterorizam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Evropskoj komisiji Horhe Berto Silva izjavio je na sajmu bezbednosti i protivterorizma u Londonu da ID pokazuje zainteresovanost da nabavi te supstance, prenosi Indipendent.

Džejmi Šej, zamenik pomoćnika generalnog sekretara za nove bezbednosne pretnje, rekao je da NATO "zna da teroristi pokušavaju da pribave te supstance".

On je, takođe, upozorio da se ID možda raspada na dve frakcije, jednu – koja se bavi zaštitom takozvanog kalifata u Iraku i Siriji, i drugu – koja je usredsređena na formiranje terorističkih ćelija za napade u Evropi.

Belgijske vlasti su u međuvremenu saopštile da veruju da je posle napada u Briselu, u Evropu poslato još ekstremista Islamske države.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.