NATO u Portugalu vežbao amfibijski napad

Izvor: B92, 20.Okt.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO u Portugalu vežbao amfibijski napad

Američki marinci i druge trupe članica NATO izvele su danas amfibijski napad na obalu u Portugalu u okviru najveće vojne vežbe Alijanse u poslednjih 13 godina.

U okviru vežbi "Trajdent džankčr" (Trident Juncture - Spoj trozupca), u novembru će u Portugalu, Španiji i Italiji učestvovati ;36.000 vojnika, mornara i pilota iz više od 30 zemalja.

Na manevrima će biti isprobane i snage za brzo reagovanje koje su stvorene 2014, a koje bi trebalo da budu spremne sledeće godine.

Amfibijski napad je danas izveden na obalama južnog Portgiala s hoverkraftima i helikopterima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO vježbao amfibijski napad na obalu Portugala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Okt.2015

Američki marinci i druge jedinice članica NATO-a izvele su danas amfibijski napad na obalu u Portugalu u okviru najveće vojne vježbe Alijanse u posljednjih 13 godina...U okviru vježbi "Trident Juncture" ( Spoj trozupca), u novembru će u Portugalu, Španjolskoj  i Italiji  sudjelovati 36 tisuća...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

NATO u Portugalu vežbao amfibijski napad

Izvor: Akter, 20.Okt.2015

Američki marinci i druge trupe članica NATO-a izvele su danas amfibijski napad na obalu u Portugalu u okviru najveće vojne vežbe Alijanse u poslednjih 13 godina..U okviru vežbi "Trajdent džankčr" (Trident Juncture - Spoj trozupca), u novembru će u Portugalu, Španiji i Italiji učestvovati 36.000...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.