NATO pomaže Češkoj u lečenju korona pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 17:16

NATO pomaže Češkoj u lečenju korona pacijenata

Češka vlada odobrila je danas plan da se angažuje 300 službenika iz NATO-a i zemalja EU, kako bi se pomoglo državi u lečenju zaraženih korona virusom.

Ti službenici pomagali bi češkim kolegama u vojnoj bolnici, kao i u privremenoj bolnici koju je vojska izgradila na parceli praškog sajma za 500 pacijenata, prenosi AP.

Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi, sledeće nedelje u Češku bi trebalo da stigne prva grupa lekara Obalske straže iz SAD.

Takođe, vlada je u procesu nabavke 600 respiratora i druge medicinske opreme potrebne za intenzivnu negu, a kako je potvrdio ministar odbrane Lubomir Metnar, NATO će poslati još 60 respiratora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.