NATO dao zeleno svetlo za Akcioni plan za članstvo BiH

Izvor: EurActiv Srbija, 05.Dec.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO dao zeleno svetlo za Akcioni plan za članstvo BiH

Ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO dali su 5. decembra u Briselu zeleno svetlo za aktiviranje Akcionog plana NATO za članstvo (MAP) za Bosnu i Hercegovinu. Za ispunjavanje obaveza iz Akcionog plana najviše će biti zaduženi Savet ministara BiH, a posebno Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je za NATO najvažnija bezbednost i stabilnost Zapadnog Balkana, da je BiH dala vredan doprinos operacijama NATO i da u potpunosti podržava njen put ka evroatlantskim integracijama.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO ili neizvesnost?

Izvor: Deutsche Welle, 05.Dec.2018

Aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO predstavlja veliku šansu za Bosnu i Hercegovinu, smatraju u Sarajevu. Da li će ona biti propuštena zbog protivljenja Banjaluke?..Aktiviranje Akcionog plana za članstvo (Membership Action Plan – MAP) je „istorijski korak“ za Bosnu i Hercegovinu...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.