NATO: Rusi ušli u Ukrajinu. Rusija: Nije tačno

Izvor: Mondo, 15.Avg.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Rusi ušli u Ukrajinu. Rusija: Nije tačno

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen rekao je da je NATO "primetio" ruski vojni "upad" u Ukrajinu, što Rusija negira.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Rasmusen je u petak, tokom boravka u Ukrajini, novinarima rekao: "Mogu da potvrdim da smo prošle noći videli upad u Ukrajinu".

On nije naveo nikakve detalje navodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << upada, ali je rekao: "Ono što smo videli prošle noći nastavak je onoga što viđamo već nekovreme".

Portparol ukrajinskog Saveta za bezbednost Andrij Lisjenko rekao je da je nekoliko ruskih vojnih vozila prešlo granicu ka Ukrajini.

Dvojica britanskih novinara naveli su da su videli ruske oklopne transportere da prelaze granicu, dok je ruska Federalna služba bezbednosti saopštila da ruske snage patroliraju duž ruske strane granice i negirala da su vojna vozila ušla u Ukrajinu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.