Patrijarh Irinej: Skup NATO-a u Beogradu neprihvaljtiv

Izvor: Blic, 14.Jun.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej: Skup NATO-a u Beogradu neprihvaljtiv

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je danas u Kuršumliji da je strategijska vojna konferencija NATO koja se održava u Beogradu neprihvatljiva jer "rane koje je NATO naneo srpskom narodu još nisu izlečene".

"Prihvatiti nešto što nam je do juče bio jedan ljuti neprijatelj, koji nam je ostavio teške rane, narodnu, našoj ekonomiji. Ako se to može lečiti i zalečiti to je dobro, ali ne znam da li je taj lek pogan za naše rane", kazao je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << patrijarh Irinej posle liturgije koju je služio u kuršumlijskoj crkvi.

Najveća vojna konferencija u svetu, sa oko 200 učesnika iz 60 zemalja, ove godine održava se u Beogradu, u organizaciji Savezničke komande NATO-a za transformaciju.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvovali su predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević i predstavnici svih lokalnih preduzeća i javnih ustanova.

Patrijarh Irinej je kazao da je dolaskom u Kuršumliju želeo da udovolji vernicima tog grada jer, kako je rekao, odlazi iz niške eparhije posle 35 godna.

"Iako odlazim, uvek ću biti na jedan duhovan način prisutan u eparhiji niškoj, i gradovima te eparhije, jer ih zaista nosim u svojoj duši i srcu. U svim tim gradovima živi narod koji je ostao veran svojoj crkvi, svojoj veri i hrišćanskim običajima", kazao je Irinej.

Patrijarh srpski je danas u Prolom banji osveštao mesto za izgradnju crkve.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irinej: Neprihvatljiva konferencija

Izvor: B92, 14.Jun.2011

Kuršumlija -- Patrijarh SPC Irinej izjavio u Kuršumliji da je strategijska vojna konferencija NATO koja se održava u Beogradu neprihvatljiva zbog rana nanetih srpskom narodu...Patrijarh je rekao da rane koje je NATO naneo srpskom narodu još nisu izlečene..."Prihvatiti nešto što nam je do juče...

Nastavak na B92...

Skup u Beogradu neprihvatljiv

Izvor: Beta, 14.Jun.2011

KURSSUMLIJA, 14. juna 2011. (Beta) - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je u utorak u Kuršumliji da je strategijska vojna konferencija NATO koja se održava u Beogradu neprihvatljiva jer "rane koje je NATO naneo srpskom narodu još nisu izlečene"..."Prihvatiti nešto što nam je do...

Nastavak na Beta...

Patrijarh: NATO skup u Beogradu neprihvaljtiv

Izvor: S media, 14.Jun.2011

Patrijarh Irinej protiv NATO konferencije u Beogradu. "Još nisu izlečene rane", poručuje patrijarh. ..Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je danas u Kuršumliji da je strategijska vojna konferencija NATO koja se održava u Beogradu neprihvatljiva jer "rane koje je NATO naneo srpskom...

Nastavak na S media...

IRINEJ: VOJNI SKUP U BEOGRADU NEPRIHVALJTIV

Izvor: Kurir, 14.Jun.2011

KURŠUMLIJA - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je u Kuršumliji da je strategijska vojna konferencija NATO koja se održava u Beogradu neprihvatljiva jer "rane koje je NATO naneo srpskom narodu još nisu izlečene"..."Prihvatiti nešto što nam je do juče bio jedan ljuti neprijatelj,...

Nastavak na Kurir...

"NATO u Beogradu - pogan lek na naše rane"

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2011

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je danas u Kuršumliji da je strategijska vojna konferencija NATO-a koja se održava u Beogradu neprihvatljiva jer "rane koje je NATO naneo srpskom narodu još nisu izlečene".

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.