Hoće li NATO sada prikazati film kojim se slave ustaše?

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li NATO sada prikazati film kojim se slave ustaše?

Da li je NATO odlučio da skine masku i pokaže svoje pravo lice? Hoće li koliko sutra u produkciji NATO biti režiran film, u kom se ustaše prikazuju kao borci za slobodu od komunističkog jarma, a jasenovačke žrtve kao strašni okupatori? 
Da li je, prikazujući film u kome se glirifikuju «Šumska braća», navodni borci za slobodu od sovjetskog jarma a, u stvari, bivši esesovci čije su ruke umrljane krvlju jevrejskog naroda, essovci koji su činili najbrutalnije zločine, NATO pokazao da su ništa drugo do naslednici i sledbenici nacista? 
Očigledno da sličnu  dilemu ima i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin, koji je film «Forest Brothers — Fight for the Baltics» prokomentarisao rečima:

«Psi rata su odlučili da skinu maske i pokažu njuške»



Analizu NATO filma o «Šumskoj braći» za News Front, dao je stručnjak za bezbednost Ilija Životić.

«Lično me ne iznenađuje trenutak objavljivanje ovog filma. Naime, posmatrajući objektivno i sa strane, već nekoliko godina u nazad primećuje se antiruska kampanja na svim nivoima vlasti SAD. NATO kao američka perjanica, udarna pesnica i sistem ubeđivanja neposlušnih, normalno samo sledi taj put.

Inače, veze NATO i nacista su čvrste i traju putem  američko- nemačkih odnosa još od 30-ih godina 20.veka.Čitajući istorijsku građu dolazi se do podataka o izuzetnom angažovanju američkih firmi u Nemačkoj dok je Evropa već drhtala pred nacističkom čizmom (mislim na 1937 godinu i nadalje). 
 
 
 
 
Ilija Životić
 
 
 
 Saradnja je bila i za vreme 1944 i 1945, kada je značajan broj nacista promenio stranu. Setimo se samo trke Amerikanaca i Rusa ko će pre stići do Berlina. Ispostaviće se da su Rusi žurili da pobiju što više Nemaca a Ameri da probaju da ih pridobiju sebi jer već tada su SAD videle Rusiju kao neprijatelja iza gvozdene zavese. Ta čuvena rečenica je bacila svetlo na neki novi svetski poredak i početak hladnog rata.

Vratimo se odnosu NATO i nacista. Mogu slobodno da kažem da je okosnicu NATO  u Evropi na samom početku činio naci — kadar jer amerikanci nikad nisu imali u planu da šalju svoje vojnike protiv Rusa. A i zašto bi. Ko bi bio bolji od onog koji najviše mrzi Ruse, iste one koji su prostim jezikom govoreći samleli nemačku vojsku i do temelja srušili svaku ulicu sveteći se opravdano za preko 20 miliona poginulih sunarodnika.

Amerika je iz Drugog svetskog rata izašla neoštećena. Žrtve u Perl Harburu su ništa, tek samo ogrebotine naspram ruskih i evropskih. Učestvovanje u ratu ali i snabdevanje Evrope pre svega Engleske, samo je toj zemlji dalo ekonomski vetar u leđa.

Sa druge strane preuzeli su sve što je moglo od Nemaca:

- General Hans Špajdel-načelnik štaba Romelove grupe postaje 1957 godine komandant kopnenih snaga NATO u centralnoj Evropi.

- Rajhard Glen-postaje šef nemačke tajne službe BND nakon službovanja u CIA.

- Eberhardt Taubert-zaslužan za jevrejske trake na rukavima postaje savetnik za psihološka delovanja u NATO.

- General Adolf Hojzinger, jedan od vođa napada na Jugoslaviju, imenovan za predsedavajućeg vojnog komiteta NATO u Vašingtonu.

I još verovatno stotine manje i više poznatih nacista je prišlo Amerikancima žureći da spasu glavu ali i nastave borbu protiv Rusa, ali samo u drugoj uniformi. Uz sve to treba sagledati i neverovatan napredak Savezne Republike Nemačke u ekonomskom smislu.

Sa ove istorijske distance u ovom trenutku vidi se da nije u pitanju samo vrednoća Nemaca već plansko ulaganje Amerike u saveznika». 
Podsetimo, «Šumsku braću» su osnovali pripadnici HH divizije Vafen-SS, kojima je Adolf Hitler lično odobrio da ostanu na teritoriji baltičkih republika 1944, kada se iz Litvanije, Letonije i Estonije pred naletom Crvene armije povlačila nemačka vojska.

Lola Đorđević,
Newsfront 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.