Hejlijeva: Rusija pokušava da pocepa NATO

Izvor: Vostok.rs, 04.Jun.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejlijeva: Rusija pokušava da pocepa NATO

Severnoatlanska Alijansa „ostaje jedina brana pokušajima Rusije da podeli njene redove“, izjavila je za Si-En-En stalna predstavnica SAD u UN Niki Hejli.

Hejlijeva je izjavila da je administracija predsednika SAD Donalda Trampa privržena poštovanju principa kolektivne odbrane koji se nalazi u petom članu povelje NATO-a.

Stalna predstavnica SAD pri UN izjavila je da Rusija pokušava da pocepa NATO, ali da Alijansa „nikad nije odstupala od petog člana“.

Peti član Ustava NATO-a predviđa da se naoružani napad na jednu od država-članica Alijanse smatra napadom na Alijansu u celini.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Hejli: Ako Rusija pokuša da unese razdor – NATO će ostati snažan

Izvor: RTS, 04.Jun.2017

SAD i dalje podržavaju član pet Severnoatlanskog sporazuma, koji propisuje da se pretnja jednoj zemlji članici NATO-a smatra pretnjom svim njenim članicama, kaže ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli. . NATO će ostati snažan...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.