Gotemeler: NATO podržava formiranje vojske Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotemeler: NATO podržava formiranje vojske Kosova

Zamenik generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler izjavila je danas da NATO podržava formiranje vojske Kosova i da taj proces treba da se odvija u skladu sa Ustavom.

''Važno je da Kosovo nastavi proces reformi što uključuje formiranje profesionalnih snaga bezbednosti. Nastavićemo da sarađujemo sa zvaničnicima sa Kosova o špodržavamo Misiju KFOR na Kosovu. Smatramo da je važno da se održava bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u regionu i da se pomogne formiranje profesionalne vojske Kosova'', rekla je Gotemeler za Tanjug uoči Samita NATO-a u Briselu.

Kako je objasnila, te bi snage bile veoma važne za nastavak jačanja bezbednosti u regionu, što bi omogućilo i da one budu profesionalnije.

Ona je navela da NATO snažno ohrabruje nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

Oduvek smo priznavali težnje Kosova i prema EU i prema članstvu u NATO, ali preostaje još dug put. Pre svega, važno je da se dijalog sa Beogradom nastavi i uspešno završi.

''Svesni smo aspiracija Kosova ka članstvu u EU i NATO i oduvek smo ih podržavali, ali preostaje još dug put do toga. Veoma je važno da Priština nastavi dijalog sa Beogradom i da se on uspešno završi", poručila je Gotemeler.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"KFOR ostaje na Kosovu"

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2018

Zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler izjavila je danas u Briselu da se KFOR neće povući sa Kosova, a da će na predstojećem samitu NATO biti reći o posvećenosti nastavku misije KFOR-a...Odgovarajući na pitanja novinara iz Srbije o osiromašenom uranijumu koji je korišćen tokom bombardovanja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.