Erdogan i Džonson o Švedskoj, Finskoj, NATO, cenama hrane...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2022, 00:17

Erdogan i Džonson o Švedskoj, Finskoj, NATO, cenama hrane...

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je večeras sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom i rekao mu da najveći problem u zahtevima Švedske i Finske za prijem u NATO predstavljaju veze tih država sa osobama pod kontrolom terorističke organizacije Radničke partije Kurdistana (YPG/PKK).

Iz kabineta turskog predsednika saopšteno je da su Erdogan i Džonson telefonom razgovarali o bilateralnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i regionalnim temama, uključujući zahteve Švedske i Finske za prijem u NATO i rat u Ukrajini, prenosi Anadolija.

Dodaje se da je Erdogan rekao da se ne sme zanemariti opravdana reakcija turske javnosti na zahteve za prijem u NATO zemalja koje podržavaju terorizam.

Erdogan je takođe poručio da Ankara želi da bude sigurna da će Finska i Švedska podržavati vrednosti NATO i da će adekvatno odgovoriti na legitimne zabrinutosti Turske.

Istovremeno iz Londona je poručeno da je Džonson preneo Erdoganu da će Finska i Švedska pružiti dragocen doprinos NATO Alijansi, prenosi Rojters.

Portparol Džonsona rekao je da je britanski premijer zamolio Erdogana da razgovara sa švedskim, finskim i NATO kolegama o tome uoči samita lidera u Madridu u junu.

Džonson i Erdogan takođe su razgovarali o tome da odblokiranju rutu za izvoz ukrajinskih žitarica i o rastu cena hrane u svetu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Erdogan razgovarao sa liderima Finske i Švedske o blokadi članstva u NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2022

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan koji se protivi ulasku Švedske i Finske u NATO pozvao je danas te dve zemlje da se ne podržavaju i ne ignorišu delovanje kurdskih pobunjenika Radničke partije Kurdistana (PKK), koju Turska smatra terorističkom organizacijom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.