Džaferović: Uzrok svih problema što Srpska sprečava put u NATO

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferović: Uzrok svih problema što Srpska sprečava put u NATO

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović istakao je da je uzrok svih današnjih problema unilateralno nastojanje predstavnika iz Republike Srpske da se spreči put zemlje u NATO, odnosno da se ne dostavi ANP u okviru odobrenog MAP-a. 
Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović istakao je za sarajevsku TV N1 da niko nema pravo da samostalnom akcijom sprečava put zemlje u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO.

"Niko nema pravo da svojom samostalnom akcijom to obustavlja. Ako neko misli da stvari treba da idu drugačije, onda to treba da testira kroz institucije BiH. Samostalno, bez odluke institucija, vršiti takve akcije niti je legitimno, niti je legalno. Uzrok problema je u tome, u nepoštovanju principa vladavine prava", rekao je Džaferović.
Džaferović je dodao da ne zna šta bi mogao biti drugi put BiH, osim u NATO, i da put ne može biti parcijalna primena tog principa i ponašanje da se neki zakoni poštuju, neki ne.
Komentarišući izjavu srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika da bi mogao da se povuče iz koalicije, Džaferović je rekao da za njega ne postoje druge opcije.
"Da li će gospodin Dodik napustiti koaliciju ili ne, to je stvar njega i njegove stranke. Ja mislim da mi imamo dogovorenu parlamentarnu većinu na državnom nivou i da ne bi trebalo tim pitanjem usložnjavati proces formiranja vlasti", istakao je Džaferović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Džaferović: Nadam se da ćemo vlast formirati do izbora 2022. godine

Izvor: SandzakPress.net, 21.Avg.2019, 00:47

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozvao je danas nakon otkazivanja sjednica Predsjedništva BiH na poštovanje odluka i zakona usvojenih od institucija države, te naglasio da ukoliko postoji opredjeljenje da se poštuje principi vladavine prava sve su stvari rješive. Ocijenio...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.