Dva ruska protivpodmornička aviona proletela iznad NATO brodova

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2018, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva ruska protivpodmornička aviona proletela iznad NATO brodova

 
Dva ruska protivpodmornička aviona Tu-142 preleta su na maloj visini iznad brodova zemalja NATO-a koji su učestvovali u vojnim vežbama „Trajdent džankčer“ u Norveškom moru, prenose RIA Novosti.
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su dva aviona Tu-142 ruske mornaričke avijacije 2. novembra planski letela iznad neutralnih voda Norveškog mora. Let je trajao više od 12 sati, a nakon toga su avioni sleteli na aerodrom u Vologodskoj oblasti, navedeno je u saopštenju. Et soudain, un Tupolev au-dessus du navire-amiral de l'#Otan: la Russie s'invite dans les grandes manoeuvres #TridentJuncture18 (photos exclusives de @jnackstrand) https://t.co/ZJthkcDhcT #AFP pic.twitter.com/eIgCoRUTFG
— P_Deshayes (@P_Deshayes) November 3, 2018 Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je ranije da manevri nisu upereni ni protiv jedne konkretne zemlje, ali da šalju signal da je „NATO spreman i sposoban da zaštiti sve saveznike od bilo kakve pretnje“.  Vojne vežbe NATO-a „Trajdent džankčer“ održavaju se od 25. oktobra do 7. novembra u Norveškoj. U vežbama učestvuje oko 50.000 vojnika iz 30 zemalja. To su najveći manevri u proteklih nekoliko godina u blizini ruskih granica.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski avion preleteo iznad brodova NATO-a u Norveškom moru (FOTO)

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2018

Ruski protivpodmornički avion Tu-142 preleteo je na maloj visini iznad brodova zemalja NATO-a koji su učestvovali u vojnim vežbama "Spoj trozupca" u Norveškom moru...Fotografije aviona "Aleksandar Možajski", snimljene s palube broda Šeste flote SAD "USS Maunt Vitni", objavljene su na Tviteru...Ministarstvo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.