Đorđević i šef NATO kancelarije razgovarali o saradnji

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević i šef NATO kancelarije razgovarali o saradnji

Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je šefa NATO Vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadnog generala Ćezarea Marinelija, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje kroz Program Partnerstvo za mir (PzM) i o saradnji Vojske Srbije sa Kforom, saopšteno je danas iz Ministarstva.

Đorđević je naglasio značaj NATO Vojne kancelarije za vezu u Beogradu u procesu usaglašavanja, pripreme i realizacije aktivnosti međunarodne vojne saradnje između Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i NATO.

"Posebno cenimo proaktivan pristup i inicijativu Kancelarije u produbljivanju saradnje u oblastima u kojima je ona već uspostavljena", rekao je on.

Đorđević je podsetio da je u skladu sa Prezentacionim dokumentom za pristupanje Programu PzM, Srbija promovisala Centar ABHO u Kruševcu kao nacionalni kapacitet koji se može staviti na raspolaganje za regionalne i šire međunarodne potrebe.

Marineli je rekao da je stekao pozitivne utiske nakon posete Centru ABHO u Kruševcu i istakao da će Kancelarija dati punu podršku razvoju Centra pod okriljem zajednice Partnerskih centara za obuku i obrazovanje.

On je ukazao i na podršku koju NATO pruža razvoju kapaciteta Tehničko remontnog zavoda Kragujevac kroz NATO/PzM Poverenički fond za delaboraciju viška ubojnih sredstava, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.