DOBILI ZADATAK OD NATO! Hrvatska vojska stiže na Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2019, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBILI ZADATAK OD NATO! Hrvatska vojska stiže na Kosovo

Hrvatsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je 30. hrvatski kontingent (HRVCON) upućen u NATO operaciju podrške miru u američku bazu Bondstil na tzv. Kosovu.

Kako se navodi, u Bondstil je upućen kontingent iz vojne kasarne "Knez Trpimir" u Divuljama kod Trogira, i podseća da hrvatske snage učestvuju poslednjih 10 godina u mirovnoj misiji, prenosi Hina.

Agencija dodaje da je odlazak kontingenta ispratio načelnik štaba 93. Vazduhoplovne baze pukovnik Boris >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Panić, koji je istakao da Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo kontinuirano učestvuje na samoproglašenom Kosovu od 2009. godine.

Komandant 30. kontingenta Stjepan Stepić poručio je da su vojnici dobro pripremljeni, iskusni i spremni za još jednu misiju.

- Punih 10 godina naši pripadnici daju svoj doprinos podršci izgradnje i održavanja mira i stabilnosti na Kosovu pod okriljem NATO-ove operacije - kazao je Stepić.

Zadatak hrvatskih vojnika u Bondstilu je prevoz osoba i tereta.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Trideseti hrvatski kontigent upućen na Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2019

Hrvatsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je 30. hrvatski kontingent (HRVCON) upućen u NATO operaciju podrške miru u američku bazu Bondstil na Kosovu...Kako se navodi, u Bondstil je upućen kontingent iz vojne kasarne "Knez Trpimir" u Divuljama kod Trogira, i podseća da hrvatske snage učestvuju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.