Izvor: Nezavisne Novine, 28.Avg.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari odbili da pucaju u ruske mete tokom NATO vježbe

Bugarski vojnici odbili su, tokom vježbe NATO snaga u Rumuniji, da pucaju na mete na kojima su se nalazile ruske oznake, piše kanadski sajt "Global riserč".

Vježbe su nastavljene pošto su mete prefarbane, a Bugarima je upućeno izvinjenje, prenio je Sputnjik.

Rumunska vojska je objasnila, navodi sajt "Global riserč", da su za mete upotrijebili stare bilborde iz tržnih centara, na kojima su bile slike koje "jako podsjećaju na oznake ruskih oružanih snaga" >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << .

Mete su brzo prefarbane, a Bugarima je upućeno izvinjenje.

Kako navodi "Global riserč", NATO je odlučio da informacije o tom događaju ne budu objelodanjene.

U manevrima nazvanim "Plemeniti skok" učestvovali su vojnici iz 11 država-članica NATO-a, uključujući Albaniju, Bugarsku, Veliku Britaniju, Grčku, Španiju, Letoniju, Holandiju, Poljsku, Rumuniju i SAD.

Problem sa metama nije bila jedina nedaća vezana za tu vježbu, pošto su grčki komunisti skoro četiri sata blokirali konvoj od 19 vozila kojima su albanski vojnici krenuli put Rumunije.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.