Izvor: RuskaRec.ru, 14.Apr.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši NATO general: Bez Asada nema pobede nad Islamskom državom

Harald Kujat ističe da zapadne zemlje govore samo o odlasku Asada, međutim ne i o okolnostima pod kojima to treba da se dogodi. Ističe da je Rusija još 2015. godine skretala pažnju na potrebu da se u Siriji pre svega ustanovi primirje, pa formira prelazna vlada i organizuju slobodni izbori. 
„Najnovijim saopštenjima američke administracije ili zemalja G7 pitanje Asadovog učešća na izborima nije razjašnjeno", kaže Kujat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << /> Hemijski napad u Siriji: Šta se događa u Savetu bezbednosti?
Ukoliko Asad bude pozvan na odgovornost  što Zapad smatra neizostavnim, onda će mirovni proces morati da se odvija bez njega, međutim bez Asada bi se u ovom trenutku sirijska vojska raspala i više ne bilo ni kopnenih snaga, koje su u stanju da pobede ID, a Zapad je zainteresovan za pobedu nad tom terorističkom organizacijom, izjavio je general. 
On je uveren da Moskva i Vašington moraju da pronađu način da pobede takozvanu Islamku državu.
SAD u poslednje vreme daju kontradiktorne izjave o rešavanju sudbine Bašara Asada. Kujatu nije jasno kako je Tramp čiji izbor je Rusija pozdravila, a Zapad dočekao na nož, posle napada na Siriju na Zapadu postao heroj. 
„Odmah posle raketnog napada na sirijski aerodrom on na Zapadu postaje heroj. U tom slučaju treba da se zamisliti o našoj politici i stavovima", kaže Kujat.
Lavrov: SAD izgleda čuvaju „Nusru” u Siriji za rušenje Asada
General je podsetio kako je Tramp pozivan da poštuje zapadne vrednosti. Međutim, kako kaže, raketni udar na suverenu državu uz odsustvo dokaza o odgovornosti Damaska za hemijski napad u Idlibu, upravo je to kršenje zapadnih vrednosti. Tramp pritom ipak postaje ljubimac svih šefova zapadnih država i vlada, kao i medija, napominje on, pitajući se nije li to neobično.
Zapad je, podseća portal Vzglяd, pozivajuće se na neke dokaze koji su strogo poverljivi optužio Damask za hemijski napad u Idlibu i u znak odmazde raketirao sirijsku vojnu bazu Šajrat.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.