Avganistan, u NATO napadu ubijeno 10 civila

Izvor: RTS, 13.Feb.2013, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan, u NATO napadu ubijeno 10 civila

Deset civila, većinom žena i dece, ubijeno u vazdušnom napadu NATO-a u avganistanskoj provinciji Kunar, talibanskom uporištu na istoku zemlje.

U vazdušnom napadu NATO snaga protekle noći u provinciji Kunar, talibanskom uporištu na istoku Avganistana, ubijeno je deset civila, većinom žena i dece.

"Petoro dece, četiri žene i jedan muškarac ubijeni su u napadu", koji je bio i kopneni i u kome su učestvovale i avganistanske snage, rekao je Frans >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << presu guverner provincije Kunar Sajed Fazulah Vahidi.

U napadu u okrugu Šigal, nedaleko od granice sa Pakistanom, povređeno je četvoro dece, prenose svetske agencije.

Ujedinjene nacije saopštile su prošle nedelje da je u napadima NATO snaga u Avganistanu u poslednje četiri godine ubijeno više hiljada dece.

Međunarodna koalicija u Avganistanu odbacila je te tvrdnje i istakla da vodi računa da izbegava civilne žrtve.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Deset civila poginulo u Avganistanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Feb.2013

Najmanje deset civila, uglavnom žena i djece, poginulo je prošle noći tokom NATO bombardovanja u provinciji Kunar, bastionu talibana na istoku Avganistana, saopštili su avganistanski zvaničnici. "U napadu je poginulo petoro djece, četiri žene i jedan odrasli  muškarac", izjavio je Sajed Fazlula...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.