Wolfram drugo ime petog Pozitivnog koncerta u Novom Sadu

Izvor: SvetGitara.com, 23.Okt.2016, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wolfram drugo ime petog Pozitivnog koncerta u Novom Sadu

Peti Pozitivan koncert biće održan u Novom Sadu 26. novembra 2016. u klubu The Quarter. Pored već najavljenog Piknika, na koncertu će nastupati još jedan novosadski bend, Wolfram.

Ulaznice će uskoro biti u pretprodaji, a broj ulaznica je ograničen zbog kapaciteta kluba. Prvih 50 ulaznica biće pušteno u prodaju po promotivnoj ceni od 400 dinara, nakon čega će se prodavati po ceni od 500 dinara. Na dan koncerta ulaznice će koštati 600 dinara.

Wolfram je bend iz Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu SvetGitara.com << Sada nastao u aprilu 2011. godine. Osnovali su ga Dušan Prentović (bubnjevi/perkusije), Marko Dorić (gitara/vokal/klavijaure/programer) i Aleksandar Apić (bas/vokal/gitara).

Vremenom se u postavu pridružuju Branislav Božanić (gitarista) i Jana Zurovac (vokal). Nakon jednog albuma po članu, višegodišnjeg iskustva sviranja koja polako doseže jednu deceniju i mnoštva svirki na velikim i malim binama, muzika benda vremenom je prerasla u beskompromisnu mešavinu melodije, rifa i elektronike. Zbog spoja žanrova kao što su post metal/rock, psychedelic, stoner, sludge, industrial, alternative, electronica… samoinicijativno su iskovali naziv svog pravca – acid metal.

Bend je ove godine izdao i trenutno promoviše album prvenac „Music Of The Heathen“ koji je okarakterisan kao „dašak svežeg vazduha na alternativnoj sceni Balkana koji zaslužuje da ode dalje u svet.“ Trenutno rade na drugom albumu.

Koncert organizuje Udruženje Prevent u partnerstvu sa Udruženjem Remiks u okviru kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side. Podršku u realizaciji koncerta pružila je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada.

Nastavak na SvetGitara.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poznat lineup Koncerta Godine u Novom Sadu!

Izvor: SvetGitara.com, 23.Okt.2016

Sedamnaesti NS Koncert godine biće održan u subotu 10. decembra, 23 godine posle održavanja prvog Top Plus Koncerta godine, 1993...U subotu, 10. decembra 2016. u Velikoj dvorani SPC „Vojvodina“ (SPENS) u 16 h počinje tradicionalna novosadska manifestacija na kojoj su do sada nastupale sve najvažnije...

Nastavak na SvetGitara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SvetGitara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SvetGitara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.