A Place To Burry Strangers priredili audio-vizualni spektakl u Močvari

Izvor: BalkanRock.com, 03.Nov.2015, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A Place To Burry Strangers priredili audio-vizualni spektakl u Močvari

Dvije godine nakon prvog susreta, Močvaru su posjetili A Place To Burry Strangers. Američki noise/post-punk trio iza sebe ima četiri albuma, a posljednji nosi naziv “Transfixiation” i izdan je početkom ove godine. Posjetili su nas u sklopu europske turneje, uz podršku noise-pop grupe Grooms.

Oni su otvorili večer pred ugodno popunjenom Močvarom, predstavivši rad sa 4 albuma, uz naglasak na ovogodišnji “Comb the Feelings Through Your Hair”. >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Njihova glazba obilježena je melankolijom, pomalo bizarnim tekstovima i sanjivom atmosferom koju povremeno prekinu disonantnim noise dijelovima. Imaju prepoznatljivi post-punk groove uz pomalo neuobičajene detalje, stoga je bilo zanimljivo promatrati bubnjarske dionice, kao i basistu koji svira dosta melodično, istovremeno ne gubeći na ritmici. Blagi i atmosferični dijelovi su lijepo izbalansirani sa nešto agresivnijim instrumentalnim pristupom, koji se većinom nalazi pri kraju svake stvari. Zvuk je tijekom njihovog nastupa bio solidan i možemo reći da su odradili dobar posao.

Uslijedila je kratka pauza i priprema za bučni doživljaj zbog kojeg smo se svi okupili. A Place To Bury Strangers otvorili su koncert jako od samog početka, uz dobro poznatu “Dead Beat”. Zid zvuka nas je preplavio i zajedno sa bendom smo uplovili u bespuća noise psihodelije iz kojih nismo izašli do kraja nastupa. Bend praktički svira bez pauza, a pjesme se samo prelijevaju iz jedne u drugu. Osim već spomenutog ”zvučnog zida”, dosta impresivan je bio i vizualni dio koncerta. Na najbolji mogući način je demonstrirano kako možete imati vrhunsku produkciju bez velikog budžeta. Dimne zavjese i svjetlosni efekti savršeno su pratili muziku, ne odvlačeći previše pažnju, a istovremeno izgledajući jako efektno.

Uslijedile su “You Are The One”“We’ve Come So Far” i “Dissolved”, tempo nije previše usporavao, a stvari su se nizale jedna za drugom. Gledajući njihov nastup gubite pojam o vremenu, a ako dovoljno dobro upijete pumpajuću i repetativnu buku koja napada vaša osjetila sa svih strana, nikakvi dodatni opijati vam nisu potrebni da počnete zaboravljati i gdje se nalazite.

Baš kad smo pomislili da se koncert bliži kraju, uslijedio je pravi vrhunac večeri. Svjetla su se lagano pogasila, dim mašine su i dalje radile i na trenutak niste mogli vidjeti prst pred nosom. Uz loop ritam u pozadini, bend se spustio u publiku, da bi zatim nasred kluba počeli svirati na sasvim drugim instrumentima. Tako je koncert završen uz dvije stvari, koje su (kako kasnije doznajemo) bile potpuno improvizirane i nosile radni naziv “Art Punk Puke”“Dance Contest”. Time su izašli iz standardnog koncepta koncerta na koji smo navikli i definitivno priuštili nešto što se ne viđa svaki dan.

A Place To Bury Strangers su svima onima koji su se ovog hladnog ponedjeljka odlučiti zaputiti u Močvaru priuštili vrhunski performans, a nadamo se da na reprizu nećemo čekati dugo.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.