Izvor: Piplmetar.rs, 06.Nov.2022, 18:31

Ruska administracija u Hersonu: Grad bez struje i vode nakon napada

Ruska administracija u ukrajinskoj oblasti Herson saopštila je danas da su brojna naselja, medju kojima i grad Herson, ostala bez vode i struje nakon, kako je navela, akta „sabotaže“.
Vlast Hersona koju je postavila Moskva saopštila je na Telegramu da je snabdevanje strujom i vodom „privremeno prekinuto“ nakon što je „teroristički napad“ oštetio tri dalekovoda u regionu, prenosi Rojters.
U saopštenju je navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da je napad organizovala Ukrajina.
Službe za hitne situacije saopštile su da je u regionu ostalo bez struje deset naselja, uključujući grad Herson, u kome je predratno živelo 280.000 stanovnika.
Ruski zvaničnici su poslednjih nedelja u više navrata upozoravali civile da napuste Herson, jer navode da je u toku priprema ukrajinske ofanzive na grad.

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Kijev: Stigla prva isporuka PVO sistema NASAMS i Aspide; Putin: U Ukrajini 80 hiljada mobilisanih ruskih vojnika

Izvor: RTS, 07.Nov.2022, 07:07

Rat u Ukrajini – 257. dan. Generalštab Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da su ruske snage u ofanzivi na pravcu Bahmuta, Avdijevke i Novopavlivke. Vanredna isključenja struje u Kijevu i još sedam oblasti. Ministar odbrane Ukrajine Oleksij Reznikov saopštio je da je u tu zemlju stigla prva isporuka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.