Rjabkov: Moskva nema sumnje da Teheran ispunjava sve aspekte Sporazuma

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2017, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Moskva nema sumnje da Teheran ispunjava sve aspekte Sporazuma

Moskva nema sumnje da Teheran ispunjava sve aspekte zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana o njegovom nuklearnom programu, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov, govoreći na Moskovskoj konferenciji o neširenju nuklearnog oružja.

„Za nas nema sumnje da Iran ispunjava sve uslove postojećeg dogovora. Kako je naglasio generalni direktor međuanarodne agencije za nuklearnu energiju, to se tiče pitanja pristupa objektima u Iranu u kontekstu Dodatnog protokola o garancijama", rekao je on.

Prema rečima Rjabkova, Moskva ne vidi osnova za revidiranje dogovora.

„Sporazum je nemoguće revidirati, jer sva pitanja koja su zahtevala rešenje na neki način su revidirana", rekao je Rjabkov.

„Rusija nije spremna da učestvuje u bilo kojim novim pregovorima o ’usavršavanju’ sporazuma", naglasio je diplomata.

Rjabkov je dodao da razmnatra varijante akcija zbog mogućeg izlaska SAD iz sporazuma o nuklearnom programu.

„Sada je vreme konsolidacije, analiza, razmatranja različitih opcija čime se i bavimo i na Moskovskoj konferenciji o neširenju nuklearnog oružja", dodao je on.

On je dodao da Moskva na bilo koji način isključuje mogućnost uvođenja sankcija Teheranu, kroz UN.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Iran: nikad neće pokušavati da napravi ili kupi nuklearno oružje

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2017

Teheran nikad neće pokušavati da napravi ili kupi nuklearno oružje, izjavio je zamenik šefa iranske diplomatije Abas Arakči tokom govora na Moskovskoj konferenciji o neširenju nuklearnog oružja.. . „Iran ne želi nuklearno oružje. On potvrđuje da ni pod kakvim okolnostima nikad neće pokušati...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.