Polufinalna drama u Parizu - Cicipas u prvom grend slem finalu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2021, 10:54

Polufinalna drama u Parizu - Cicipas u prvom grend slem finalu!

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u svoje prvo grend slem finale i igraće za titulu na ovogodišnjem Rolan Garosu. Cicipas je do najvećeg uspeha u karijeri stigao pobedivši Aleksandera Zvereva u polufinalu posle velike borbe, rezultatom 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3. Protivnik petom igraču sveta u finalu biće bolji iz meča Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Cicipas je potvrdio da je uz dvojicu najboljih na svetu bio glavni favorit da stigne do završnice turnira, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to nije učinio na impresivan način.

Trenutno peti igrač na ATP rang-listi imao je prednost od dva seta, ispustio veliko vođstvo i u jednom trenutku bio "na konopcima", ali je uspeo da ostane dovoljno čvrst i izdrži do kraja.

Već na startu meča je oduzeo servis rivalu i tu prednost, uprkos nešto pasivnijoj igri, zadržao u prvih pola sata. Na početku drugog se vraćao iz rezultatskog minusa iako je u tim trenucima imao samo jedan viner i čak 17 neiznuđenih grešaka.

Došao je posle sat i povremena do 2-0 i činilo se da ćemo brzo gledati Đokovića i Nadala.

Međutim, desilo se potpuno suprotno - Zverev je još jednom napravio brejk i poveo, ali je sada uspeo da sačuva vođstvo. Odlično je servirao i "momentum" je polako prešao na njegovu stranu.

Dobio je treći set, a onda i u prvom gemu četvrtog napravio brejk. Time je utabana staza da se, nešto kasnije, ode i u peti, odlučujući deo igre.

Mogao se scenario da bude sličan, pošto je Saša, zahvaljujući greškama Cicipasa, našao u situaciji da ga opet brejkne. Imao je tri uzastopne brejk prilike, ali ih nije iskoristio.

Stefanos je odigrao hrabro i izvukao se, a to je, ispostaviće se, bio presudan trenutak u čitavom meču. Nešto kasnije je Grk oduzeo servis Nemcu, ovaj počeo da pada i Cicipas je završio posao nakon nešto više od tri i po sata.

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 35.350.000 evra, a titulu brani upravo spomenuti Nadal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.