Moskva sumnja u objektivnost istrage o obaranju aviona!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Sep.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva sumnja u objektivnost istrage o obaranju aviona!

Rusko Ministarstvo odbrane izrazilo je danas sumnju u objektivnost zaključaka međunarodne istrage o obaranju malezijskog aviona MH17 u istočnoj Ukrajini 2014. godine, jer su oni najviše bazirani na podacima s Interneta i ukrajinske tajne službe.

Međunarodni istražitelji, na čelu sa Holandijom, saopštili su prethodno da je malezijski avion MH17 2014. godine oboren raketom sistema Buk, sa područja pod kontrolom proruskih snaga na istoku Ukrajine, koji je tu dopremljen iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Rusije, ali nisu direktno optužili Moskvu, niti su naveli imena odgovornih za taj događaj.

Portparol ruskog ministarstva Igor Konašenkov je saopštio da nijedan sistem protivvazdušne odbrane nije iz Rusije prešao u Ukrajinu.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da je istraga o obaranju malezijskog aviona na letu MH17 na istoku Ukrajine 2014. godine, "pristrasna i politički motivisana", sa izmišljenim zaključcima.

Boing 777 "Malezija erlajnza" sa 298 putnika i članova posade srušen je na istoku Ukrajine 17. jula 2014.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska vojska negira navode o obaranju malezijskog aviona

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2016

Ruska vojska saopštila je danas da nijedan protivvazdušni raketni sistem nikada nije poslat iz Rusije u Ukrajinu, kako se navodi u rezultatima međunarodne istrage o padu malezijskog aviona...Portparol Ministarstva odbrane Igor Konašev rekao je da zaključci istražitelja pokreću sumnju, navodeći...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Peskov: Đavo se krije u detaljima, nismo videli dokaze

Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 09:03

Rusija nije videla nijedan dokaz u prelimiranarnoj istrazi o obaranju malezijskog aviona MH17 2014. godine koju su juče objavili međunarodni istražitelji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov...On je u intervjuu za BBC ukazao da je Rusija od početka podržavala ideju sveobuhvatne istrage i želela...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.