Moskva pozvala austrijskog ambasadora na razgovor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2018, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva pozvala austrijskog ambasadora na razgovor

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je austrijskog ambasadora na razgovor u vezi sa optužbama Beča za špijunažu, javljaju ruske novinske agencije. Poziv je uslijedio nakon što je Beč zatražio objašnjenje zbog sumnji da je penzionisani austrijski pukovnik godinama špijunirao za Moskvu. Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je ranije da je nedavno penzionisani oficir, koga nije imenovao, vjerovatno špijunirao od devedesetih. "Naravno, ako se ovakvi slučajevi potvrde,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

NOVA ŠPIJUNSKA AFERA TRESE EVROPU, PRST UPEREN PONOVO U RUSIJU! LAVROV: Neprijatno sam iznenađen tvrdnjama Beča! KURC: Putin lično da razjasni ovo!

Izvor: Kurir, 09.Nov.2018

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjvio je da je "neprijatno iznenađen" vestima da je bivši austrijski pukovnik optužen da je špijunirao za Moskvu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.