Moskva odbacuje navode o ruskim hakerskim napadima u SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2018, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva odbacuje navode o ruskim hakerskim napadima u SAD

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odbacilo je danas navode američke kompanije Majkrosoft o ruskim hakerskim napadima uoči jesenjih izbora u SAD, ocenivši ih kao "lov na veštice".

Rusko ministarstvo je navelo da Majkrosoft nema nikakve dokaze za umešanost Rusije u hakerske napade jer "njih ne može ni biti" i dodalo da je očigledna namera američke kompanije da tim tvrdnjama "pokaže svoju lojalnost" usred "lova na veštice koji je zahvatio Vašngton", navodi Asošiejted >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pres.

Navode o hakerskim napadima prethodno je odbacio i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je u saopštenju naveo da Majkrosoftu nedostaju detalji i da nije jasno "koji su to hakeri u pitanju" i na koji način bi oni mogli da ugroze izbore u SAD.

Majkrosoft je danas objavio da je hakerska grupa povezana s ruskom vladom napravila lažne internet domene koji liče na dve američke konzervativne organizacije - Hadson institjut (Hudson Institute) i Internešenel ripablikan institjut (International Republican Institute, IRI).

Američki gigant nije ponudio dodatne opise lažnih sajtova i naveo je da nema dokaza da su hakeri bili uspešni.

Senatorka demokrata Kler Mekeskil objavila je pre nekoliko nedelja da su ruski hakeri neuspešno pokušali da se infiltriraju u njenu kompjutersku mrežu u Senatu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Moskva o navodima Majkrosofta: Lov na veštice

Izvor: B92, 21.Avg.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odbacilo je navode američke kompanije Majkrosoft o ruskim hakerskim napadima uoči izbora u SAD...Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da su ti navodi "lov na veštice"...Rusko ministarstvo je navelo da Majkrosoft nema dokaze o umešanosti Rusije u hakerske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.