Moskva korak bliže ukidanju carina za proizvode iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva korak bliže ukidanju carina za proizvode iz Srbije

NOVI SAD - Na osnovu sporazuma sa Rusijom proces ugovaranja novog protokola o smanjenju liste izuzeća proizvoda koji će bez carina moći da se izvoze iz Srbije u tu zemlju privodi se pri kraju.

U vreme svetske ekonomske krize vest o ukidanju carina na proizvode iz Srbije ima veliki značaj. Na osnovu sporazuma sa Rusijom to bi trebalo da bude realizovano krajem marta.

Obim robne razmene između Srbije i Rusije u 2008. godini, i pored potpisanog Sporazuma o slobodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trgovini, bio je svega oko 4 milijarde dolara.

Pri tome, na našem tržištu bilo je više proizvoda iz Rusije nego obrnuto.

Dobra vest je da je pri kraju proces ugovaranja novog protokola o smanjenju liste izuzeća proizvoda koji će bez carina moći da se izvoze u tu zemlju.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.