Moskva će tražiti povratak Buta u zemlju

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2012, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva će tražiti povratak Buta u zemlju

06.04.2012. -

Ministarstvo inostranih poslova Rusije zatražiće povratak u zemlju Viktora Buta, koji je u SAD osuđen na 25 godina zatvora za krijumčarenje oružja.

''Presuda je objavljena, ali mi na to nećemo staviti tačku. Podržaćemo njegove advokate koji će uložiti žalbu. Mi nastavljamo da verujemo da su optužbe protiv Viktora Buta neosnovane ''- rekao je zvanični komesar za ljudska prava, demokratiju i vrhovna prava Ministarstva inostranih poslova Rusije, Konstantin >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Dolgov.

''Nastavićemo da pokušavamo svim mogućim političko-diplomatskim i pravnim sredstvima da omogućimo povratak Viktora Buta u domovinu'', - naglasio je on.

U međuvremenu, advokat Viktora Buta, izjavio je da odbrana nema plan da zatraži njegovo prebacivanje u Rusiju i da očekuju da se izmeni presuda u SAD. Napomenuo je da postoji šansa da se pobedi.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.