Moskva: Zahtev Kijeva upućen SAD je provokacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 12:58

Moskva: Zahtev Kijeva upućen SAD je provokacija

MOSKVA, 9. februara (Tanjug) - Rusija je saopštila danas da navodni ukrajinski zahtev za dobijanje raketnih odbrambenih sistema THAAD od Sjedinjenih Država predstavlja provokaciju, i da bi ozbiljno razmatranje takvih pošiljki predstavljalo korak unazad za ukrajinsku krizu, prenela je agencija RIA.

Komentarišući izveštaj ruskih medija o tome da je Kijev podneo takav zahtev, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov je poručio da bi, ako Vašington ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razmotri takve isporuke, to smanjilo izglede za političko i diplomatsko rešenje nastalog zastoja oko Ukrajine, navodi agencija Rojters.

Drugi zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Pankin je izjavio da se Moskva nada da će tenzije oko Ukrajine i bezbednosni zahtevi Rusije upućeni Zapadu biti rešeni diplomatskim putem, izvestila je novinska agencija Interfaks.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.