Moskva: Stati na put terorističkim napadima u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Stati na put terorističkim napadima u Siriji

Moskva smatra veoma važnim da se stane na put terorističkim napadima u Siriji putem kojih teroristi žele da pogoršaju već zategnutu situaciju u zemlji, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

„Ubeđeni smo da ti zločinački napadi iziskuju principijelnu reakciju međunarodne zajednice. Važno je stati na put pokušajima DAEŠ-a, Nusra fronta i drugih terorističkih organizacija da se situacija u Siriji dodatno iskomplikuje“, navodi se u saopštenju.

To je, kako se navodi, pogotovu važno kada se uzme u obzir rasplamsavanje religijske netrpeljivosti u napadima koji su odneli preko 130 ljudskih života.

„Cilj zverskih zločina ekstremista je da se zaplaši stanovništvo, kao i da se sabotiraju pokušaji uspostavljanja dugoročnog političkog rešenja sirijske krize,koje je u interesu svih Sirijaca“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.