Moskva: Presuda Karadžiću je politizovana

Izvor: Vostok.rs, 25.Mar.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Presuda Karadžiću je politizovana

Moskva smatra politizovanom odluku Međunarodnog haškog tribunala, kojom je bivši lider bosanskih Srba kažnjen na 40 godina zatvora.

„Mi smo odavno govorili da je rad Haškog tribunala politizovan. Nažalost, svi predmeti koji su tamo razmatrani bili su jednostrani, nisu razmatrani zločini koje su izvršili separatisti i njihovi lideri na Kosovu. Takve greške u radu Tribunala su nedopustive“, rekao je „Interfaksu“ zamenik šefa diplomatije MSP-a Genadij Gatilov, komentarišući jučerašnju presudu Radovanu Karadžiću.

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen je u Haškom tribunalu na 40 godina zatvora povodom optužbi za navodne ratne zločine u bivšoj Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine. Na ovu presudu i Karadžić i tužilaštvo Haškog tribunala imaju pravo da ulože žalbu, a do pravosnažnosti presude ostaće u pritvoru tribunala.

Dejvid Petreus sa pripadnicima Delta odreda lovio Karadžića  

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.