Moskva: Hag nastavlja sa mitom da su Srbi krivi

Izvor: B92, 25.Mar.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Hag nastavlja sa mitom da su Srbi krivi

Moskva -- Rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da Haški tribunal nastavlja da stvara mit o srpskom narodu kao jedinom odgovornom za zločine u bivšoj Jugoslaviji.

U saopštenju koje je objavljeno povodom presude lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću navodi se i da se nisu obistinila očekivanja Rusije da Tribunal bude institut pravde.

"Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podržava MKSJ stvoren 1993. godine i otvoreno je govorila da Tribunal ne treba da postane mesto za obračunavanje ili instrument osvete, već da bude pravi institut pravde koja bi dovela do pobede pravde i zdravog razume", navedeno je u saopštenju uz konstataciju - "ova očekivanja nisu se obistinila".

Rusko ministarstvo navelo je da danas čak ni sudije Tribunala ne skrivaju da sud koristi sumnjive metode u svom radu. Treba imati u vidu, kako se dodaje, da MKSJ, ad hok ili provizorna institucija, deluje već više od 20 godina i da je potrošio milijarde za rad.

U saopštenju ruskog MSP se ocenjuje da bi bilo bolje da je novac utrošen u mirovni proces u zemljama bivše Jugoslavije.

"Tribunal je ignorisao rokove koje je postavio Savet bezbednosti UN za njegov rad i težak je teret na plećima svetske zajednice", zaključuje rusko ministarstvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RUSIJA UPOZORILA: Hag nastavlja sa mitom da su Srbi krivi!

Izvor: Kurir, 25.Mar.2016

Rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da Haški tribunal nastavlja da stvara mit o srpskom narodu kao jedinom odgovornom za zločine u bivšoj Jugoslaviji...U saopštenju koje je objavljeno povodom presude lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću navodi se i da se nisu obistinila očekivanja Rusije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.