Moskva: Dve žrtve napada u Moskvi, pripadnik FSB i napadač

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Dve žrtve napada u Moskvi, pripadnik FSB i napadač

Jedan pripadnik ruske federalne službe bezbednosti FSB poginuo je danas u pucnjavi u centru Moskve, saopšteno je iz te službe. Pet osoba ranjeno je u pucnjavi u centru Moskve.

"Lekarska pomoć je pružena povređenima kojih ima pet", saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja, preneo je Tas s.

Muškarac koji je pucao na sedište ruske Savezne bezbednosne službe (FSB) ubijen je i identifikovan, ali njegov identitet još nije objavljen, saopštio je bezbednosni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zvaničnik.

Portparol ruskog Ministarstva zdravlja saopštio je nešto ranije da su dva službenika FSB teško povređena u incidentu, čime je demantovao ranija pisanja medija da su ubijene tri osobe, prenosi Tass.

Pucnjava se dogodila kod zgrade FSB u samom centru Moskve, nedaleko od Kremlja i Crvenog trga.

Kako se navodi, ruski istražni komitet pokrenuo je istragu, a portparol ruskog predsednika saopštio je da je Vladimir Putin obavešten o incidentu.

Zbog incidenta je saobraćaj u toj prometnoj ulici nakratko bio obustavljen, dok je Moskovski metro izdao upozorenje od potencijalnih ulazaka i izlazaka na stanicama koje se nalaze blizu mesta incidenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.