MOSKVA ĆE NA SVE NAČINE ZAUSTAVITI ZAPAD: EU i SAD kuju pakleni plan protiv Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 18:58

MOSKVA ĆE NA SVE NAČINE ZAUSTAVITI ZAPAD: EU i SAD kuju pakleni plan protiv Rusije

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je ovakve pokušaje krađom

Rusija se priprema za pravne procedure kako bi sprečila da SAD i Evropska unija prisvoje zamrznutu imovinu Centralne banke, izvestio je Blumberg.

Prema izveštajima medija, Centralna banka je blizu sklapanja sporazuma sa međunarodnim advokatskim kancelarijama o zastupanju interesa zemlje u slučaju sudskog spora.

Ruske vlasti su takođe naručile ekspertske izveštaje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji analiziraju relevantno strano zakonodavstvo i presedane u drugim zemljama, rekli su izvori. Kako je navedeno u publikaciji, rizici da bi rezerve Moskve mogle biti zaplenjene i dalje su niski.

U ovoj oblasti ne postoje jasna međunarodna pravila, tako da će svaki pokušaj zaplene imovine biti zasnovan na unutrašnjim pravnim normama država koje su uvele sankcije Rusiji, navodi se u materijalu.

Novac će verovatno ostati blokiran dok se odnosi sa Rusijom ne stabilizuju ili se ne pojavi zajedničko rešenje, rezimira se u članku.

Nakon početka sukoba u Ukrajini,  EU i zemlje G7 zamrzle su skoro polovinu ruskih deviznih rezervi u iznosu od oko 300 milijardi evra. Oko 200 milijardi nalazi se u Evropskoj uniji.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je zamrzavanje ruske imovine u Evropi nazvalo krađom, napominjući da Brisel cilja ne samo na sredstva privatnih lica, već i na državnu imovinu Rusije, prenosi ria.ru.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.