Jedan mrtav u požaru u termocentrali u predgradju Moskve

Izvor: Beta, 11.Jul.2019, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan mrtav u požaru u termocentrali u predgradju Moskve

Jedna osoba je poginula a 13 je povredjeno u velikom požaru koji je danas zahvatio termocetralu u predgradju Moskve, sa plamenim stubovima visokim preko 50 metera, javljaju ruske vlasti.Jedan čuvar centrale je poginuo, 12 lakše povredjenih zbrinuto je na mestu požara, a jedna osoba je u bolnici, prenosi agencija Ria Novosti.Požar je oko 11.00 sati izbio na gasovodu koji napaja centralu i nalazi se u krugu centrale. Požar se proširio na površini od preko hiljadu kvadratnih metara i zahvatio je administrativnu zgradu i skladište.Vatrogasci su tokom popodneva javili da je požar savladan."Centrala je smanjila snagu na nulu ali nema rizika od prekida struje za potrošaće. Pomoćni generatori su aktivirani i proizvodni kapaciteti drugih centrala su povećani", saopštila je kompanija Mosenergo.Šteta je procenjena na preko 150 miliona rubalja (2,1 milion evra). Otvorena je istraga za kršenje bezbednosnih normi.Intenzitet plamena koji se video i u Moskvi se smanjio kada je prekinuto napajanje gasovoda, dok su oblaci crnog dima nekoliko sati nastavili da se šire nad centralom.Meštanka susednog grada Mitiščija Sofija Fesenko je za rusku televiziju rekla da vruća voda izlazi iz česme za sa hladnom vodom od početka požara, i da su videli kako je dim zahvatio pola neba.Oko pedeset vatrogasnih kola ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

OGROMAN POŽAR U MOSKVI ODNEO PRVE ŽRTVE: Poginuo čuvar elektrane, 13 povređenih! (FOTO)

Izvor: Kurir, 11.Jul.2019

Jedna osoba je poginula a 13 je povređeno u velikom požaru koji je danas zahvatio termocetralu u predgrađu Moskve, sa plamenim stubovima visokim preko 50 metera, javljaju ruske vlasti.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.