Polemika Dinkića i Mirkovića

Izvor: TimockeVesti.net, 04.Jan.2013, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika Dinkića i Mirkovića

Dok novi pomoćnik ministra saobraćaja i estradni menadžer Saša Mirković, kaže da ne bi radio sa Mlađanom Dinkićem, jer ne radi a "neostvarenim muzičarima", lider URS-a smatra da je besmisleno da se njegovo lično mišljenje o postavljenju Mirkovića prenosi na međupartijski nivo.
Estradni menadžer i pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković izjavio je da nikada ne bi bio pomoćnik ministra finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Mlađana Dinkića, jer je uvek radio sa vrhunskim zvezdama, a ne sa "neostvarenim muzičarima".


"Dinkić nikada ne bi mogao da me angažuje za svog pomoćnika, jer sam ja uvek radio sa vrhunskim zvedama, a ne sa neostvarenim muzicarima", rekao je Mirković, danas u Zaječaru.
Vlada je 29. decembra 2012. godine imenovala Mirkovića, koji je kadar Srpske napredne stranke (SNS), za pomoćnika ministra saobraćaja, a Dinkić je to prokomentarisao da on Mirkovića nikada ne bi angažovao kao saradnika.
Mirković je rekao i da ne bi radio u ministarstvu koje vodi Dinkić, "čovek koji je uništio srpsku privredu".
Mirković je odbio da navede na kojem je fakultetu diplomirao pravo. "Na sajtu Ministarstva sve piše", rekao je kratko Mirković.
Novinarima, nije pošlo za rukom da na sajtu tog ministarstva, kao ni na sajtu Vlade Srbije, pronađu podatak o stepenu školskog obrazovanja Mirkovića.
Potredsednica SNS-a Zorana Mihajlović rekla je juče da je Mirković diplomirao na Pravnom fakultetu "poštujući sve procedure", a Predsedništvo SNS-a sutra bi trebalo da na njen zahtev raspravlja i o Dinkićevoj izjavi i odnosima u vladajućoj koaliciji.
Mirković je, prema saznanjima agencije Beta, 1991. godine završio srednju školu u Boru, smer pravno-birotehnički, a u Ministarstvu saobraćaja Srbije, koje vodi Milutin Mrkonjić, zadužen je za Sektor za puteve i bezbednost saobraćaja. Na današnjoj konferenciji za novinare najavio je da će saobraćajni inspektori uskoro početi da proveravaju da li je izgradnja puteva i ulica u Srbiji radjena u skladu zakonom i pravilima struke.
Mirković je na prošlim izborima bio na listi Pokreta radnika i seljaka (PRS), ali se kasnije priključio naprednjacima, vlasnik je televizije Zaječar, koja je ranije bila javno preduzeće.
Dinkić: Lični stav nije za međupartijski nivo
Lider Ujedinjenih regiona Srbije i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da je potpuno besmisleno da se njegovo lično mišljenje o postavljenju menadžera Saše Mirkovića na mesto pomoćnika ministra saobraćaja prenosi na međupartijski nivo.


"Potpuno je besmisleno da se moje lično mišljenje o nekom pojedincu prenosi na međupartijski nivo. Ja sam rekao sve što sam imao i mislim da to nema nikakave veze sa međupartnerskim odnosima", rekao je Dinkić u Trsteniku.
Dinkić je istakao da odlično sarađuje i sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem i sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, kao što dobro sarađuju i URS i SNS.
Na konstataciju da partneri iz SNS ne posmatraju ovaj dogadjaj na isti način, Dinkić je rekao: "Razgovaraće se, ali mislim da je to već sve prošlost".
Vlada Srbije postavila je estradnog menadžera Sašu Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića.
Dinkić je juče rekao da svaki ministar bira svoje saradnike, ali da on Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.