Dinkić: Izbori tek u aprilu sledeće godine

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2011, 04:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Izbori tek u aprilu sledeće godine

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić smatra da će do parlamentarnih izbora, na kojima je izvestan samostalana nastup URS, doći krajem aprila iduće godine, ali i dodao da ne bi imao ništa protiv da sledeću vladu čine iste stranke kao i sadašnju.

"Očekujemo izbore krajem aprila sledeće godine", rekao je Dinkić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Večrenjim novostima", napominjući da je u pitanju samo njegova procena do koje nije došao posle razgovora sa koalicionim partnerima.

On je dodao da ne razmišlja o predizbornim koalicijama. "Izvesno je da će URS nastupiti na izborima samostalno", rekao je Dinkić, ističući da lično ne bi imao ništa protiv da sledeću vladu čine iste stranke kao i sadašnju.

Dinkić je negirao da akcija prikupljanja potpisa za decentralizaciju Srbije koja je u toku, istovremeno predstavlja i predizbornu kampanju, najavljujući da će u nju krenuti 2. oktobra iz Beogradske arene kada će biti organizovan prvi predizborni skup URS.

On je precizirao da URS neće moći da sarađuje sa strankama koje se protive decentralizaciji Srbije i da im je podjednako važan i evropski put Srbije.

O eventualnoj novoj saradnji sa Demokratskom strankom Srbije, lider URS je rekao da će ona zavisiti od stava te stranke prema predlozima URS za decentralizaciju Srbije.

"Razlog zbog koga smo se razišli bio je evroskepticizam (lidera DSS Vojislava) Koštunice, jer mi smatramo da treba brzo ići ka EU", rekao je Dinkić.

On je izbegao konkretan odgovor na pitanje koliko je realno savezništvo sa SNS posle izbora, rekavši da u ovom trenutku "uopšte ne razmišlja o tome kako će izgledati naredna vlada", ali i dodao da "nikada neće zaboraviti laži (Aleksandra) Vučića i (Tomislava) Nikolića"o njemu.

On je dodao da nije promenio mišljenje o predsedniku vlade Mirku Cvetkoviću, koji, kako je rekao, nije čovek za to mesto.

Na pitanje kada je razgovarao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Dinkić je rekao da je to bilo pre nekoliko dana u vezi zakona iz evropske agende. Dodao je i da ima redovnu komunikaciju sa predsednikovim najbližim saradnicima, ali i dodao da, "generalno, nema puno vremena za posete kabinetima".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.