BORANIN NEBOJŠA ĆIRIĆ – OD SEKRETARA DO MINISTRA

Izvor: MC Bor, 09.Mar.2011, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORANIN NEBOJŠA ĆIRIĆ – OD SEKRETARA DO MINISTRA

Bor, 9.mart
Kandidat za ministra ekonomije i regionalnog razvoja u rekonstruisanoj Vladi Srbije Nebojša Ćirić od 2008. godine obavlja funkciju državnog sekretara u tom ministarstvu, a na čelu ministarstva naslediće Mladjana Dinkića, koji je 15. februara podneo ostavku.
Ćirić je bio i šef tima Vlade Srbije za pregovore sa 'Gazpromom', učestvovao je i u pregovorima sa 'Fijatom', a >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << angažovan je i oko privatizacije RTB Bor.
Rodjen je 1974. godine u Boru, u Beogradu je završio matematičku školu 'Mihajlo Petrović-Alas', prenosi TANJUG.

Završio je Ekonomski fakultet u Beogradu, a magistrirao Poslovnu ekonomiju i finansije na Heds univerzitetu u Parizu kao i više specijalističkih studija na dve visokoškolske ustanove u Londonu.
U Beograd se vratio 1996. godine, nakon čega je na Univerzitetu 'Braća Karić' radio je kao asistent makroekonomije. Kasnije radio na Ekonomskom institutu i u firmi 'Diloit i Tuš' gde je bio direktor sektora za konsalting. Zbog prirode posla živeo je u Banjaluci, Makedoniji i Češkoj.
Prema sopstvenim tvrdnjama, u Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja došao je kao nestranačka ličnost, a u ministarstvu je najpre bio pomoćnika ministra za privatizaciju, a od 2008. godine je državni sekretar.
Član je više stručnih i struukovnih udruženja, od hobija voli motore i igru 'snuker' bilijar, vatreni je navijač 'Crvene Zvezde', a u slobodno vreme voli da igra košarku i fudbal.
Govori engleski jezik, oženjen je i otac dvoje dece.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.