Jandroković: Referendum u RS neustavan, Dodik opasno ugrožava suverenitet BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2016, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jandroković: Referendum u RS neustavan, Dodik opasno ugrožava suverenitet BiH

Generalni sekretar Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Gordan Jandroković rekao je danas da je referendum u Republici Srpskoj (RS) bio neustavan i da predsednik tog entiteta Milorad Dodik opasno ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine (BiH).

"Referendum u RS bio je neustavan, prema odluci Ustavnog suda BiH", kazao je Jandroković novinarima ispred sedišta HDZ-a, upitan kako komentarše >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sprovedeni referendum i najavu predsednika RS Milorada Dodika o mogućem statusu tog entiteta u BiH, prenosi Hina.

On je dodao da Dodik opasno ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

"Takve stvari nisu za igranje. Verujem da će i međunarodna zajednica i akteri politike u BiH zaustaviti te procese, jer su opasni ne samo za BiH i jugoistok Europe, nego i za celu Evropu", poručio je Jandroković.

Predsednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma u RS Siniša Karan izjavio je danas da je na referendum o Danu RS izašlo 55,77 odsto birača. Od tog broja njih ; 99,81 posto zaokružilo je "da", odgovarajući na referendumsko pitanje – da li podržavate da se 9. januar slavi kao Dan RS, dok se protiv izjasnilo 0,19 odsto.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasili se i Hrvati: Sve što radi Dodik je opasno!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2016

Generalni sekretar vladajućeg HDZ Gordan Jandroković ocenio je da je referendum u Republici Srpskoj od Danu Republike bio neustavan, kao i da je sve što čini Milorad Dodik opasno, prenose agencije...- On ozbiljno ugrožava i teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. S takvim stvarima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.