Dodik: Grčke vlasti štite granice celog Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2020, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Grčke vlasti štite granice celog Balkana

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, pisao je predsedniku Grčke Prokopisu Pavlopulosu i premijeru Kirijakosu Micotakisu i pružio im najiskreniju podršku za sve napore i aktivnosti koje grčke vlasti sprovode u vezi sa najnovijem talasom ilegalnih migranata.

"Štiteći granice Grčke, stali ste u odbranu ne samo granica Evropske unije nego i celog Balkana. Ilegalne migracije sa sobom nose niz humanitarnih i bezbednosnih izazova i samo zajedničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlučnim aktivnostima možemo da im odgovorimo na adekvatan način", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Srpski član Predsedništva BiH zahvalio je predsedniku i premijeru Grčke i njihovoj državi na svemu što čine na promociji mira i stabilnosti na Balkanu.

"Grčki i srpski narod vežu neraskidive veze iz prošlosti, koje su u dokazane u najtežim trenucima kroz iskazano međusobno razumevanje, poštovanje i solidarnost", naveo je Dodik.

Uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog grčkog naroda, Dodik je uputio i izraze dubokog poštovanja predsedniku i premijeru Grčke.

MUP RS: Mere kao odgovor na povećan priliv migranata

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske aktivno prati situaciju sa migrantskom krizom i preduzima mere kako bi adekvatno odgovorilo na povećan priliv migranata, a sve u cilju održavanja povoljnog stanja bezbednosti.

Iz MUP-a Republike Srpske saopšteo je da institucije BiH još uvek nemaju strateški pristup u rešavanju problema migranata u BiH, a teško da će naći brzo i adekvatno rešenje kojim će se rešiti dolazak migranata koji su ovih dana krenuli iz Turske.

U saopštenju se podeća da je stav vlade Republike Srpske da Republika Srpska nema kapacitete za organizovanje prihvatnih centara za migrante na svojoj teritoriji.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.