Slovenački mediji: Kostić zainteresovan za Merkator-S

Izvor: RTS, 21.Okt.2017, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenački mediji: Kostić zainteresovan za "Merkator-S"

Srpski biznismen Miodrag Kostić zainteresovan je za kupovinu "Merkatora-S", maloprodajnog lanca posrnulog "Agrokora" u Srbiji, ključne kompanije koja u toj zemlji posluje u okviru slovenačkog "Merkatora", piše slovenački portal "Siol", pozivajući se na svoje neimenovane izvore.
Kostić je, kako se navodi, poslednjih nekoliko nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od austrijskih i italijanskih banaka otkupio njihova potraživanja prema "Merkatoru" za oko 28 miliona evra.

Takođe, pri kraju su i njegovi pregovori sa konzorcijumom banaka koje su "Merkatoru" dale kredit za kupovinu još 14 miliona evra potraživanja prema "Merkatoru", navodi portal, ne otkrivajući svoje izvore, a prenosi Hina
Portal podseća da je Kostić do sada u Sloveniji investirao velika sredstva u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo.
Prva Kostićeva investicija u Sloveniji bila je kupovina hotela "Kempinski" u Portorožu za 24 miliona evra 2015. godine, a jedan je od većih deoničara Gorenjske banke u kojoj želi da otkupi većinski vlasnički udeo od slovenačkih fondova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slovenački mediji: Kostić kupuje Merkator-S

Izvor: Capital.ba, 22.Okt.2017, 09:00

LJUBLJANA, Biznismen Miodrag Kostić koji je u Sloveniji investirao velika sredstva u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo, zainteresovan je i za kupovinu Merkatora-S, maloprodajnog lanca Agrokora u Srbiji, piše slovenački portal Siol.net.  Pozivajući se na neimenovane izvore, slovenački...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.