Reprogam kredita uslov za Agrokorovo preuzimanje Merkatora

Izvor: Blic, 14.Okt.2013, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reprogam kredita uslov za Agrokorovo preuzimanje Merkatora

Ključni uslov da Hrvatski Agrokor preuzme slovenački Merkator je da uspešno sklopi dogovor s bankama o reprogramiranju kredita od milijardu evra, piše mariborska "Večer."

Hrvatski trgovinski lanac je zadužen, kako se navodi, više od 1,6 milijardi evra, a list tvrdi da se Merkatorovo preuzimanje ne može izvesti dodatnim kreditom, kazao je u intervjuu za "Vecer" prvi čovek Merkatora Toni Balažić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Prema toj proceni, vlasnik do svežeg novca može da dodje ako proda deo Agrokora, a u igri više ne bi trebalo da budu najveći trgovački igrači u Evropi, jer ih kriza prisiljava na povlačenje s njihovih osnovnih tržišta, prenosi regionalni portal Seebiz.

Kako se navodi, nekadašnji vlasnik Dajnersa i Todorićev lobista Tomaž Lovše, ključni je čovek s pristupom finansijskim izvorima neke od velikih investicionih banaka, ali on se još uvek nalazi u pritvoru, gde sedi zbog Dajnersa.

Blažić je naveo da se pominju i neki uticajni krugovi koji ponovo žele da spreče prodaju slovenačke firme. On je dodao da se Merkatorova uprava sprema da sa bankama pregovara o nastavku samostalnog poslovanja, ako propradne Agrokorovo preuzimanje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.