Maserati će ipak praviti Alfieri, prvi primerci stižu 2020.

Izvor: B92, 12.Feb.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maserati će ipak praviti Alfieri, prvi primerci stižu 2020.

Po svemu sudeći, Alfieri neće ostati samo još jedno od brojnih konceptnih vozila koja nisu dočekala produkcijsku verziju.

Prošlo je pet godina otkako je Maserati predstavio koncept sportskog automobila pod nazivom Alfieri. Počev od te 2014. iz italijanskog proizvođača povremeno su stizale najave o serijskoj proizvodnji.

Kako sada stvari stoje, Alfieri će ipak doživeti svoju produkcijski verziju, a pretprodukcijska proizvodnja počeće 2020. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Iako Maserati nije pomenuo konkretno ime Alfieri, kompanija je saopštila da će tokom jeseni krenuti sa pripremama fabrike u Modeni za proizvodnju novog modela koji je opisan kao "karakteristični Maseratijev sportski automobil".

Za sada nije otkriveno više detalja, ali je Maserati prošle godine najavio da su u planu kupe i kabriolet verzija. Ovi automobili bi trebalo da na tržištu zamene vremešne GranTurismo i GranCabrio.

Podsećamo, Alfieri je debitovao na salonu automobila u Ženevi 2014, a nakon što je koncept dobro prihvaćen od strane javnosti Maserati je već u maju iste godine najavio planove za produkcijski model.

Kompanija FCA, koja je vlasnik ovog italijanskog auto-brenda, tada je saopštila da će se serijska verzija pojaviti pre 2018, a da će pogon dobijati od V6 motora.

Bilo je predviđeno da u ponudi budu 3 jedinice, sa 410, 450 i 520 ks.

Bazična verzija trebalo je da ima pogon samo na zadnje točkove, dok bi se kod preostale dve snaga prenosila na obe osovine.

Ovi planovi nisu realizovani, a u međuvremenu se se trendovi u auto-industriji znatno promenili, pa se sada govori o elektrifikovanim varijantama, plug-in hibridu i čisto električnoj verziji.
Pogledaj vesti o: Maserati

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.