Arsenal se poklonio šampionu i izdajniku

Izvor: Mondo, 28.Apr.2013, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal se "poklonio" šampionu i "izdajniku"

Nije bilo prijatno biti navijač Arsenala ovog nedeljnog popodneva.

Kako to tradicija u Engleskoj nalaže, ako neki tim osvoji titulu prvaka pre poslednjeg kola, prvi naredni protivnik novog šampiona pre izlaska iz svlačionice formira dve vrste i aplaudira boljem od sebe.

Ova tradicija zove se "Guard of Honour", odnosno "Garda časti", a navijači i igrači Arsenala imali su tu neprijatnost da moraju da pozdrave velikog rivala, fudbalere >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mančester Junajteda i to na svom stadionu "Emirejtsu".

Da sve bude gore, prvi put u dresu omraženog kluba, na "Emirejts" došao je nekadašnji miljenik navijača Arsenala - Robin van Persi, koji se posle osam sezona bez titule prvaka u Londonu preselio u Mančester i već u prvom pokušaju osvojio istu.

Džentlmenski i sportski, iako nije u najboljim odnosima sa Aleksom Fergusonom, menadžer Arsenala Arsen Venger insistirao je da njegovi igrači formiraju "špalir" i aplaudiraju šampione, a od navijača je zatražio da ne zvižde i ne vređaju Van Persija.

Neki su ga poslušali, neki ne - "Emirejts" je bio podeljen kada je Holanđanin, poslednji u koloni igrača Junajteda, izašao na stadion na kojem je postigao veliki deo od 132 gola u dresu Arsenala.

Pomalo neprijatnu atmosferu brzo je popravio Tio Volkot, koji je već u drugom minutu savladao Davida De Heu - doduše iz ofsajd pozicije - a sve posle izgubljene lopte Robina van Persija.

Dok ne stignu fotke "špalira" putem agencija, potrudili smo se da vam ovako dočaramo atmosferu.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.