Zaharova: London manipuliše podacima o slučaju Skripalj

Izvor: RTS, 25.Mar.2018, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: London manipuliše podacima o slučaju "Skripalj"

Velika Britanija kao poverljive drži neke informacije o saradnji s Organizacijom za zabranu hemijskog oružja (OPCW), kako bi manipulisala podacima o slučaju "Skripalj", izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
"Čak i informacije o odnosima Londona sa OPCW su poverljive. O onome što se tamo dešava saznajemo jedino iz medija. Šta je cilj tih informacija? Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedne strane, one nagoveštavaju da London sarađuje sa međunarodnom organizacijom a to očito znači da se podiže nivo poverenja u ono što govore britanski zvaničnici. Sa druge strane, to su nezvanične informacije koje se mogu dodatno prilagoditi", rekla je Zaharova za televiziju Rusija 1.

Prema njenim rečima, kako prenosi Tas, "curenja" informacija u britanske medije navode da su predstavnici OPCW imali pristup Skripaljima.
"A kako su predstavnici OPCW znali ko im je prikazan, ko su stvarno te osobe, da li su oni Skripalji ili ljudi koji liče na Skripalje?", zapitala je Zaharova.
Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka pronađeni su 4. marta bez svesti na klupi u Salsberiju i prebačeni su u bolnicu u kritičnom stanju.
Utvrđeno je da su otrovani nervnim agensom "novčok", a Velika Britanija je optužila Rusiju da je umešana u njihovo trovanje, ali za to nije pružila nijedan dokaz.
Rusija je te navode demantovala.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: London kao poverljive drži podatke o Skripaljima

Izvor: B92, 25.Mar.2018

Moskva -- Velika Britanija kao poverljive drži neke informacije o saradnji s Organizacijom za zabranu hemijskog oružja, kako bi manipulisala podacima o slučaju "Skripalj"..To je izjavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova..."Čak i informacije o odnosima Londona sa OPCW...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.