Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2017, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wikipedia zabranila citiranje Daily Maila u svojim člancima

LONDON - Neubičajno urednici Wikipedie zabranili su citiranje Daily Maila u svojim člancima, ocijenivši da je riječ o neupozdanom mediju, prenio je britanski Guardian.

U obrazloženju ove odluke se navodi da je riječ o mediju koji je stekao lošu reputaciju jer ne provjerava činjenice, bavi se senzacionalizmima i fabrikuje informacije.

Podsjeća se da je zabrana Daily Maila u onlajn enciklopediji tema >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << o kojoj se priča od početka 2015. godine.

Saradnicima koji kreiraju sadržaj onlajn enciklopedije poslato je uputstvo u kojem stoji da se umjesto informacija Daily Maila ubuduće, ali i u već objavljenim informacijama, koriste neki drugi pouzdaniji izvori.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vikipedija zabranila citiranje Dejli mejla: Nepouzdani su

Izvor: B92, 09.Feb.2017

London -- Urednici Vikipedije zabranili su citiranje Dejli mejla u svojim člancima, ocenivši da je reč o neupozdanom mediju, preneo je britanski Gardijan...U obrazloženju ove odluke se navodi da je reč o mediju koji je stekao lošu reputaciju jer ne proverava činjenice, bavi se senzacionalizmima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.