Izvor: Radio 021, 01.Jun.2020, 07:54

VIDEO: Protesti zbog ubistva Džordža Flojda i u evropskim gradovima

U Londonu i još nekoliko gradova Velike Britanije održani su protesti podrške demonstracijama u SAD koje su izbile nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda.

U britanskoj prestonici uhapšeno je 11 demonstranata. Policija u Londonu saopštila je da je do hapšenja došlo zbog napada na policijske službenike ili nošenja oružja, kao i da su svi uhapšeni starosti između 17 i 25 godina.

Učesnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su se najpre okupili na Trafalgar skveru, a zatim preko Vestminstera došli do američke ambasade u Londonu, noseći plastične transparente na kojima je pisalo "za rasizam nema mesta", "bez pravde nema mira". Kako se navodi, protesti su bili uglavnom mirni, mnogi su nosili maske za lice, a u znak protesta podizali pesnicu u vis.



Osim u Londonu, protesti su održani i u britanskim gradovima Mančesteru i Kardifu, kao i u Francuskoj, Nemačkoj i Danskoj.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.