Uspešan nastup srpskih kompanija na sajmu mode u Londonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešan nastup srpskih kompanija na sajmu mode u Londonu

Predstavnici šest domaćih kompanija tekstilne industrije uspešno su nastupili na sajmu mode u Londonu "Pure London –pure origin"”, gde su održali više od 80 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima, ostvarivši značajne kontakte za poslovnu saradnju u ovoj oblasti.

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza SIPPO, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podržale su nastup srpskih kompanija "Amibo plus" i "Boa" iz Arilja, "Kroko", "Love manufacture" i S&SAX iz Beograda i "Textil" iz Užica, na jednom od najvažnijih sajmova ženske, muške i dečije odeće i repromaterijala, navodi se u saopštenju PKS.

Na sajmu je učestvovalo više od 1.300 izlagača iz 14 zemalja, uključujući i vodeće zemlje u tekstilnoj industriji - Veliku Britaniju, Italiju i Tursku.

Samostalni savetnik Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće PKS Ana Ćurčić Kostić je izjavila da će nakon ovogodišnjeg uspešnog nastupa sajam biti uvršten na spisak za sledeću godinu.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo otvorili vrata našoj tekstilnoj industriji i pružili šansu kompanijama da učestvuju na ovako složenom specijalizovanom modnom sajmu, u saradnji sa RAS i SIPPO”, rekla je ona.

Nemanja Pećinar, direktor kompanije "Boa", zadovoljan je prvim nastupom na ovom sajmu, koji je, kako kaže, dobar način da se mala i srednja preduzeća internacionalizuju, kao i da porodične kompanije koje su u procesu tranzicije ojačaju svoju poziciju na izuzetno zahtevnim tržištima u tekstilnoj industriji.

"Pure - origin London”" je vodeći modni sajam u Britaniji gde se na jednom mestu predstavlja čitav modni lanac, od prediva do gotovih odevnih predmeta. Ovaj sajam nudi brendovima i modnim dizajnerima priliku da ih zapaze neki od najznačajnijih trgovinskih lanaca u modnoj industriji.

Posebna prednost sajma je i mogućnost edukacije tokom njegovog trajanja, kao i inovativna predavanja na temu unapređenja modne industrije sa raznih aspekata uz aktuelne informacije o trendovima, bojama i materijalima.

Sajam se održava dva puta godišnje, u februaru i julu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uspešan nastup srpskih kompanija na sajmu mode u Londonu

Izvor: Blic, 27.Jul.2019, 09:11

Predstavnici šest domaćih kompanija tekstilne industrije uspešno su nastupili na sajmu mode u Londonu "Pure London – pure origin"”, gde su održali više od 80 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima, ostvarivši značajne kontakte za poslovnu saradnju u ovoj oblasti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.