Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedsko tužilaštvo želi ponovo da ispita Asanža

STOKHLOM - Švedski tužilac Marijana Naj koja vodi preliminarnu istragu u osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu zbog navoda o silovanju priprema nov zahtjev za njegovo ispitivanje u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, saopšteno je iz njene kancelarije.

Prošle nedelje panel UN je ustanovio da je Asanžov boravak u ambasadi ravan nezakonitom pritvoru.

"U vezi sa tim izvještajem mogu da izjavim da on ne mijenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << moju raniju procjenu u preliminarnoj istrazi", navela je Naj u saopštenju, prenosi Rojters.

Asanž je pronašao utočište u ambasadi Ekvadora 2012. godine kako bi izbjegao izručenje Švedskoj koja ga traži zbog ispitivanja povodom optužbi za silovanje jedne Šveđanke 2010. godine što on negira.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.