Sud u Londonu pleni pola miliona evra Canetu Subotiću

Izvor: Press, 12.Mar.2014, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Londonu pleni pola miliona evra Canetu Subotiću

Subotićevi advokati obavestili su sud da ne mogu da stupe u kontakt sa njim, pa će na osnovu ranijeg stava naplata troškova biti naplaćena prodajom Subotićevih nekretnina u Evropi, pišu podgoričke Vijesti.

Londonski sud se jesenas proglasio nenadležnim sa Subotićevu tužbu za klevetu protiv Ratka Kneževića, nekadašnjeg trgovinskog predstavnika Crne Gore u SAD.

Subotić je, naime, tražio da mu Knežević na ime odštete isplati 300.000 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Knežević je svojevremeno izjavio da je Subotić upleten u organizovani kriminal, pre svega pranje novca, ubistvo, šverc cigareta i prevare, a podvrgnuo se navodno i plastičnoj operaciji kako bi sakrio svoj identitet.

Sud je, međutim, odbio tužbu za klevetu protiv Kneževića sa obrazloženjem da njegove izjave objavljene u medijima Srbije i Crne Gore nisu imale baš nikakave posledice za Subotićev ugled u Velikoj Britaniji, već isključivo za reputaciju koju on uživa na Balkanu.

U presudi je naglašeno da na sudu nije dokazano da je iko u Britaniji pročitao onlajn verzije spornih članaka, a Subotiću je sud zamerio što je dve godine zloupotrebljavao procesne mogućnosti.

Inače, Knežević je bio jedan od svedoka u postupku za atentat na Iva Pukanića, vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional, a u postupku je izjavio da iz tog ubistva stoji “duvanska mafija”.
Pogledaj vesti o: London,   Nekretnine,   Subotica

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.