RF: Zašto da menjamo London? Novak: Deset godina mnogo

Izvor: N1 televizija, 10.Nov.2018, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RF: Zašto da menjamo London? Novak: Deset godina mnogo

U nedelju počinje Završni masters u Londonu, finale teniske sezone, koje se od 2009. godine igra u glavnom gradu Velike Britanije. Kako će se ovaj turnir od 2021. godine igrati na drugom mestu, teniserima je postavljeno pitanje šta misle o budućoj promeni.

ATP je u avgustu pozvao zainteresovane gradove da se prijave za domaćinstvo turnira u kojem na kraju sezone učestvuje osam najboljih tenisera.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su London i O2 arena tokom poslednjih deset godina bili veoma omiljeni što kod igrača, što kod navijača, sada šansu da bude domaćin bi mogao da dobije drugi grad.

Legendarni Švajcarac Rodžer Federer je u Londonu slavio dva puta (2010, 2011) i nije jedan od onih koji jedva čeka da Završni masters igra u drugom gradu.

"Ako reše da ostanu u Londonu to će biti dobar izbor. Ne znam koje su još opcije. Ako je uprava O2 arene zadovoljna i navijači hrle na tribine, a ATP ima dobar ugovor, zašto ne bismo ostali ovde? Ne vidim razlog za promenu, osim ako ne postoji grad koji toliko žarko želi da podrži ATP Tur u godinama koje dolaze. Tako nešto smo videli u Šangaju i Londonu, to je bila dobitna formula", rekao je Rodžer Federer.

Prvi teniser sveta Novak Đoković je takođe govorio o promeni domaćinstva Završnog mastersa.

"Ja ne želim da ga pomeramo iz Londona, ali osećam da je koncept ovakvog događaja takav da se on seli. To je najveći događaj koji ATP organizuje, osam najboljih igrača u jedinstvenom sistemu po grupama. Mislim da je ovo jedinstvena mogućnost za promociju tenisa širom sveta. Čini mi se da je deset godina na jednom mestu previše. To nema nikakve veze sa samim Londonom ili turnirom. Ja sam ovde ostvario fenomenalan uspeh i mene treba poslednjeg pitati da li želim da se promeni grad domaćin", rekao je Đoković, koji je u Londonu trijumfovao 2012, 2013, 2014. i 2015. godine.

Novak Đoković svoj prvi meč u grupi "Guga Kuerten" igra u ponedeljak od 21,00 protiv Džona Iznera, a direktan prenos je na Sport Klubu 1. Dan ranije na terenu će biti Kevin Anderson i Dominik Tim, kao i Kei Nišikori i Rodžer Federer. Ove mečeve pratite na SK 2 u nedelju od 15,00 i 21,00.

The singles class of 2018 looking dapper #NittoATPFinals#ATPpic.twitter.com/piYZnLMIet

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.